Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Діє нова процедура оскарження податкових повідомлень-рішень

January 12, 2016

Сьогодні, 12 січня, набув чинності Порядок оформлення та подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затверджений наказом Мінфіну від 21 жовтня 2015 № 916.

Документ встановлює процедуру оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень контролюючих органів під час адміністративного оскарження.

Порядок не застосовується щодо оскарження рішень контролюючих органів, дій або бездіяльності їх посадових осіб та інших працівників, якщо спеціальним законом встановлений інший порядок оскарження, а також при оскарженні постанов, прийнятих у справах про адміністративні правопорушення.

Не підлягають адміністративному оскарженню:

- Грошові зобов'язання, самостійно визначені платником податків;

- Рішення контролюючих органів, які оскаржені платником податків у судовому порядку.

Скарги на рішення:

- Державних податкових інспекцій подаються до контролюючих органів у Києві та областях, міжрегіональних територіальних органів.

- Контролюючих органів у Києві, областях, міжрегіональних територіальних органів і митниці подаються до центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи.

Рішення центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи, прийняте в результаті розгляду скарги платника податків, є остаточним і не підлягає подальшому адміністративному оскарженню, але може бути оскаржене в суді.

Скарга подається у письмовій формі до контролюючого органу вищого рівня протягом 10 календарних днів, наступних за днем ​​отримання платником податків рішення контролюючого органу, що оскаржується, і повинна містити:

- ПІБ, найменування (для юридичних осіб), податкова адреса платника податків, що подає скаргу;

- Найменування контролюючого органу;

- Реквізити оскаржуваного рішення;

- Підстави, за якими оскаржується рішення, обставини справи, які, на думку заявника, встановлені контролюючим органом неправильно або невстановлені взагалі;

- Обгрунтування незгоди платника податків з рішенням контролюючого органу з посиланням на норми законодавства;

- Вимоги та клопотання платника податків, що подає скаргу;

- Відомості про повідомлення контролюючого органу, рішення якого оскаржується, про подання скарги до контролюючого органу вищого рівня;

- Відомості про оскарження рішення контролюючого органу до суду;

- Адреса, за яку необхідно надіслати рішення, прийняте за результатами розгляду скарги;

- Перелік доданих документів.

Скарги на рішення і на дії контролюючих органів викладаються і подаються окремо.

Платник податків може докладати до скарги розрахунки та докази, які він вважає за необхідне надати. Копії документів, що додаються до скарги, повинні бути належним чином завірені. Скарга підписується особисто платником податків, її подали, або його представником, уповноваженою на підписання скарги. Якщо скарга підписується представником платника податків, до неї додається оригінал або належним чином завірена копія документа, що посвідчує повноваження такого представника.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Diye-nova-procedura-oskarzhennya-podatkovix-povidomlen-rishen-12625

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!