Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дії платників податків у разі перейменуванням населеного пункту або вулиці

October 13, 2016

Внесення змін до реєстраційних даних платників податків здійснюється відповідно до вимог Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом ДФС України від 09.12.2011 р. № 1588 (далі – Порядок обліку).
Контролюючі органи проводять внесення змін і доповнень до Єдиного банку даних юридичних осіб та Реєстру самозайнятих осіб на підставі:
- інформації органів державної реєстрації;
- інформації банків та інших фінансових установ про відкриття (закриття) рахунків платників податків;
- документально підтвердженої інформації, що надається платниками податків;
- інформації суб'єктів інформаційного обміну, уповноважених вчиняти будь-які реєстраційні дії стосовно платника податків;
- рішення суду, що набрало законної сили;
- даних перевірок платників податків.
У разі виникнення змін у даних або внесення змін до документів, що подаються для взяття на облік згідно з цим Порядком обліку, крім змін, які вносяться до Єдиного державного реєстру, та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку, платник податків зобов'язаний протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів подати до контролюючого органу уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік. Додаткова реєстраційна заява за формами №1-ОПП, №5-ОПП подається з позначкою "Зміни" або за формою №1-РПП - з позначкою "Перереєстрація, зміни".
Внесення змін, пов’язаних з перейменуванням населеного пункту або вулиці не вважається зміною місцезнаходження платника податків. Ініціатором внесення таких змін є платник податків. Нормативними документами не встановлено терміну внесення таких змін платником податків в його облікові дані.
Платникам податків, якими здійснено державну реєстрацію зміни адреси у зв’язку із перейменуванням населеного пункту або вулиці, та якщо внаслідок таких змін виникли питання, пов’язані з відсутністю назви вулиці у довідниках ДФС України, пропонуємо звернутися до органів ДФС для вжиття заходів щодо термінового виправлення довідників.
У випадку невжиття заходів податковою інспекцією, слід повідомляти за телефоном гарячої лінії ГУ ДФС в Одеській області (0482) 300-264.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Dejstviya-nalogoplatelshhikov-v-sluchae-pereimenovaniya-naselennogo-punkta-ili-ulicy

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!