Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кошти підприємства знаходяться у банкі де введено тимчасову адміністрацію, як сплатити податки?

February 7, 2017

ДФС у листі від 24.01.17 р. № 1575/7/99-99-12-03 нагадала, що при достатній наявності грошових коштів на банківському рахунку, відкритому у фінансовій установі, в якій введено тимчасову адміністрацію і рух за поточними рахунками призупинено на невизначений термін, підприємство не може ними скористатися для сплати податків і зборів, платнику податків необхідно надати контролюючому органу підтверджуючі документи, що вказані обставини щодо неперерахування податків і зборів до бюджету виникли з вини банку. Такими документами, зокрема, але не виключно, можуть бути листи-звернення до адміністрації банку з проханням перерахувати податки, платіжні доручення, оформлені в паперовому вигляді, тощо.
Водночас зазначено, що податковий борг платника податків, який виник з вини банку, залишається за таким платником і підлягає перерахуванню ним до бюджету.
Незважаючи на причину несплати податкових зобов’язань, зокрема у разі порушення банком строків виконання або невиконання доручень клієнтів на переказ коштів, платник податків не звільняється від обов’язку сплатити основну суму податкового зобов’язання або податкового боргу, а податковий орган, відповідно, від стягнення такого податкового боргу та/або від зарахування платежів, здійснених через установи інших банків, у передбаченій п. 87.9 ПК черговості погашення податкових зобов’язань та податкового боргу.
Звертаємо увагу, що відповідно до п. 87.1 ПК джерелами самостійної сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг) майна, випуску цінних паперів, зокрема корпоративних прав, отримані як позика (кредит) та з інших джерел, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-zaplatit-nalogi-esli-v-banke-gde-naxodyatsya-denezhnye-sredstva-predpriyatiya-vvedena-vremennaya-administraciya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!