Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Доплата до МЗП: обчислюємо на прикладах. Читайте у свіжому номері!

March 7, 2017

Пропонуємо до вашої уваги анонс публікацій «БАЛАНС-АГРО», 2017, № 9.

Виплати членам ФГ – тепер дивіденди
Із цієї статті ви дізнаєтеся про правовий статус виплат членам фермерського господарства (далі – ФГ), зміни в оподаткуванні таких доходів із 2017 року, документальне оформлення та відображення цих виплат у бухобліку.
Автор статті для правильної класифікації виплат та їх оподаткування рекомендує чітко прописувати порядок розподілу прибутку в статуті ФГ та/або протоколі про розподіл прибутку між його членами.

Орендна плата власнику земельної ділянки наперед: бухоблік та оподаткування
Із цієї статті ви дізнаєтеся про правове підґрунтя орендних платежів за землю, здійснених фізособі наперед, як правильно документувати та обліковувати операції з дострокового погашення зобов’язань сільгосппідприємства перед власниками земельних ділянок та про специфіку оподаткування зазначених операцій.

Позика товарами: оформлення та облік
У сільгосппідприємства виникла нагальна потреба в ТМЦ (насіння, паливо, добрива тощо), а вільних грошей на їх придбання немає. У такому разі йому на допомогу може прийти інше підприємство, позичивши йому необхідні товари з умовою повернення в установлений строк.
Про те, як оформити надання ТМЦ у борг, обкласти такі операції ПДВ та податком на прибуток, а також відобразити в обліку, ідеться в цій статті.
Зокрема, автор зазначає, що для підприємств – платників єдиного податку четвертої групи ніяких податкових наслідків операція з надання/отримання, а також повернення товарів за договором позики не матиме.
А от у єдинників третьої групи можливі проблеми. Адже їм заборонено проводити розрахунки за відвантажені товари не в грошовій формі, тобто бартерні операції (п. 291.6 ПК). Порушення цього правила позбавляє підприємство статусу єдинника. І хоча договір позики в повній мірі не відповідає договору міни (бартеру), оскільки при поверненні предмета позики не здійснюються розрахунки за отримані товари, а просто йдеться про їх повернення, податківці, скоріш за все, будуть уважати саме так. Тому в разі укладення договору товарної позики таким платникам слід бути готовими, що представники органу ДФС будуть проти.

Доплата до МЗП: обчислюємо на прикладах
Із цієї статті ви дізнаєтеся, як змінився з 01.01.17 р. розмір та склад мінімальної заробітної плати (далі – МЗП), які виплати слід включати до заробітку для дотримання його мінімального розміру – 3 200 грн., коли слід проводити доплату та як її розрахувати.
Для зручності користування у статті схематично наведено перелік доходів, які включаються або ні до складу МЗП, та наведено приклади її обчислення.
Детальніше читайте в консультації.

Читати статтю повністю!

Розрахунок коригування до податкової накладної: заповнюємо порядково
Із цієї статті ви дізнаєтеся, у яких випадках складається розрахунок коригування (далі – РК) до податкової накладної (далі – ПН), які особливості оформлення РК до ПН, виписаних суб'єктами спецрежиму до 1 січня 2017 року, а також докладний алгоритм заповнення реквізитів РК.
У статті наведено приклад порядкового заповнення РК.
У випуску також надано відповідь на запитання, яке надійшло від наших читачів: чи можна ПДВ за податковими накладними, отриманими в 2016 році, включити до податкового кредиту в 2017-му?

 

Оформити передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2017 рік,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!