Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкова накладна: особливості складання для сільгосппідприємств. Читайте у свіжому номері!

November 15, 2016

Пропонуємо до вашої уваги анонс публікацій «БАЛАНС-АГРО», 2016, № 42.


Лист ГУ ДФС у Чернігівській області від 23.09.16 р. № 20752/6/99-99-12-02-01-15 «Щодо деяких питань складання податкової звітності з ПДВ сільгосппідприємствами – суб’єктами спецрежиму оподаткування»
У листі ДФС нарешті висловила лояльну до сільгосппідприємств – суб’єктів спецрежиму з ПДВ позицію щодо коригування податкового кредиту в межах самого спецрежиму, тобто між таблицями 1–3 додатка 10 до спецрежимної декларації з ПДВ й дозволила здійснювати таке коригування. Нагадаємо, що потреба в такому коригуванні виникає в разі так званої «зміни напряму» використання раніше придбаних товарів (робіт, послуг) чи основних засобів. Редакція надає свій коментар.


Податкова накладна: особливості складання для сільгосппідприємств
Тема складання податкових накладних не нова, однак запитання щодо заповнення тих чи інших реквізитів при різних ситуаціях виникають у бухгалтерів досить часто. Насамперед, це стосується сільгосппідприємств – суб’єктів спецрежиму з ПДВ, адже складання ними податкових накладних має свої особливості. У цій консультації ми нагадаємо основні правила складання податкових накладних та зупинимось на ряді особливостей, які актуальні саме для сільгосппідприємств.


Відповіді на топ-10 запитань щодо податкових накладних
У цій статті ви знайдете відповіді на найбільш поширені запитання наших читачів щодо помилок, допущених при складанні податкових накладних, та способів їх виправлення, зокрема:
· Чи має покупець право на відображення податкового кредиту на підставі податкової накладної, реквізити якої заповнені з помилками?
· Неправильний номер: у яких випадках та яким чином слід виправляти?
· Що робити, якщо дата зареєстрованої в ЄРПН податкової накладної не відповідає даті першої події?
· Хто має зареєструвати коригуючий розрахунок коригування, якщо податкова накладна була оформлена «не на того» покупця?
· Як виправити помилки в табличній частині податкової накладної та інші.


Розрахунок коригування: коли та як оформлювати
У процесі ведення господарської діяльності непоодинокими є ситуації, коли після оформлення податкової накладної змінюються плани у постачальника та/або покупця щодо постачання товарів, наприклад, змінюється ціна чи кількість поставленого (або того, що планується поставити) товару. Про те, як здійснити коригування раніше оформленої податкової накладної в таких випадках, ітиметься в цій консультації.


Відвантажили куповану продукцію замість власної: як відкоригувати ПДВ, щоб не сплачувати штраф?
Інколи трапляються випадки, коли сільгосппідприємство, отримавши передоплату за сільгосппродукцію, оформляє податкову накладну з позначкою у її номері «2», плануючи відвантажити покупцю сільгосппродукцію власного виробництва. Однак потім виявляється, що власновирощеної продукції замало для здійснення постачання (виконання умов договору), і кількість, якої не вистачає, доводиться купувати на стороні. Про те, які коригування слід зробити в цьому випадку, читайте у відповіді на запитання.


Мінімальні соціальні гарантії в оплаті праці з 01.12.16 р.
Ця стаття призначена для керівників та економічних служб підприємства. У ній ідеться про те, які існують соціальні гарантії в оплаті праці, а також про порядок і практику їх реалізації на підприємстві, зокрема, наводиться приклад документування встановлення нових соціальних гарантій з урахуванням законодавчого підвищення з 01.12.16 р. мінімальної заробітної плати.


Як здійснити коригування податкового кредиту між видами сільгоспдіяльності?
У цій роботі ви знайдете відповідь на запитання щодо того, як практично здійснити коригування податкового кредиту між таблицями 1–3 додатка 10 до спецрежимної декларації з ПДВ на прикладі такої ситуації. Сільгосппідприємство виростило соняшник та ПДВ із витрат на його вирощування в повній сумі закумулювало в таблиці 1 додатка 10. Потім частину соняшника переробили на олію, у зв’язку із цим виникла необхідність частину раніше сформованого податкового кредиту перенести із таблиці 1 в таблицю 3.

Читати статтю повністю!  


Як відобразити операції з поворотною інвентарною тарою в обліку постачальника продукції?
У відповіді роз’яснюється порядок відображення в бухобліку операцій із поворотною інвентарною тарою та наводиться числовий приклад.

Номер № 42 (510) від 14 листопада 2016 року

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на IV квартал,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок


Для передплатників:
· доступні електронні розсилання за темами, що потребують оперативного висвітлення;
· працює консультаційна лінія;
· надається можливість безплатно брати участь у заходах громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».

Детальніше на сайті www.promo.balance.ua.
Ви також можете замовити пробний номер видання у форматі PDF.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!