Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Бухоблік «спецрежимного» ПДВ: закриваємо розрахунки з бюджетом за спецдекларацією. Читайте у свіжому номері!

October 11, 2016

Подаємо до вашої уваги анонс публікацій «БАЛАНС-АГРО», 2016, № 38.

Лист ДФС від 12.09.16 р. № 19714/6/99-99-12-03-03-15 – щодо заправлення власного та орендованого транспорту не через паливороздавальні колонки, а безпосередньо зі складу пального підприємства на власні потреби
У цьому листі ДФС дійшла висновку, що в разі якщо власний або орендований (з екіпажами або без) транспорт заправляється зі складу пального та використовується для власних потреб підприємства, об’єкт обкладання акцизним податком із роздрібного продажу підакцизних товарів із таких обсягів пального не виникає. Вважаємо, що логічно зробити такий висновок: при заправлянні власного або орендованого транспорту не через паливороздавальні колонки (АЗС), а безпосередньо зі складу пального (у т. ч. і пересувного) не виникає і обов’язок реєстрації платником акцизного податку з реалізації пального.

Лист Міністерства юстиції від 16.06.16 р. № 21102/668-0-2-16/8.1 – щодо питань, які органи мають дотримуватися мораторію, установленого Законом від 28.12.14 р. № 71-VIII, і норм, установлених Законом від 05.04.07 р. № 877-V та Законом від 23.02.12 р. № 4448-VI
У листі наводиться аналіз законодавчих норм та судових рішень із таких питань: які органи та в яких випадках мають право здійснювати перевірки суб’єктів господарювання.

Бухоблік «спецрежимного» ПДВ: закриваємо розрахунки з бюджетом за спецдекларацією
У 2016 році, мабуть, як ніколи раніше ускладнилася праця бухгалтерів сільгосппідприємств, які є суб'єктами спецрежиму з ПДВ. Адже бухгалтеру потрібно не лише забезпечити своєчасне виписування та реєстрацію податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних, не лише правильно скласти податкову звітність зі «спецрежимного» ПДВ та розрахуватись із бюджетом, але й звести всі ці операції в бухобліку. Виконати такі завдання допоможе ця консультація.
Читати статтю повністю:

Благодійна допомога: облікові та податкові нюанси
Ні для кого не секрет, що в нашій країні є багато організацій та осіб, які потребують допомоги, наприклад, заклади освіти та охорони здоров’я, військові частини, фізичні особи та інші. Сільськогосподарські підприємства часто мають намір та можливості надати таку допомогу. Ця консультація про те, хто, кому та на які цілі має право надати благодійну допомогу, а також про те, як правильно оформити та відобразити такі операції в обліку сільгосппідприємства, щоб йому не довелося сплачувати податки та штрафи.

Відповідальність бухгалтера: нюанси застосування
Робота бухгалтера досить складна, адже через його помилки та прорахунки проблеми можуть виникнути не тільки в підприємства, але й у самого бухгалтера – у вигляді притягнення до відповідальності. Із консультації ви дізнаєтесь про те, які види відповідальності може нести бухгалтер, у яких випадках та за яких умов його можуть до такої відповідальності притягнути.

Коли заборгованість працівника перед підприємством можна погасити шляхом утримань із зарплати
У статті розповідається про те, яку заборгованість можна погасити за рахунок зарплати працівника та порядок такого погашення. А також ви дізнаєтесь, чи є обмеження щодо розміру відрахувань із зарплати та заборони на такі відрахування.

Номер № 38 (506) від 10 жовтня 2016 року

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на IV квартал,
щоб отримувати корисні консультації, поради, відповіді на запитання
можна будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті www.balance.ua у розділі «Магазин»;
· сплативши рахунок. Просто пройдіть за посиланням, роздрукуйте та оплатіть рахунок.

Скачати рахунок


Для передплатників:
· доступні електронні розсилання за темами, що потребують оперативного висвітлення;
· працює консультаційна лінія;
· надається можливість безплатно брати участь у заходах громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».

Детальніше на сайті www.promo.balance.ua.
Ви також можете замовити пробний номер видання у форматі PDF.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!