Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Приховані трудові правовідносини: чим ризикує роботодавець? Читайте у свіжому номері!

November 18, 2016

Пропонуємо вашій увазі «БАЛАНС», 2016, № 91-92.

Акценти номера:

КАСОВИЙ МЕТОД: ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ ТА РОЗПОДІЛУ ПДВ

Застосовувати касовий метод можуть платники ПДВ, які здійснюють операції, зазначені в п. 187.1, 187.7, 187.10, п. 44 підрозд. 2 розд. ХХ ПК.
Платники ПДВ, які застосовують касовий метод згідно п. 187.10 ПК, розподіляють суми вхідного ПДВ, нарахованого (сплаченого) у зв’язку з отриманням товарів (послуг) при постачанні яких застосовуються одночасно як касовий, так і загальний метод обліку ПДВ.
Таблицю 4 додатка 7 повинні заповнювати тільки ті платники ПДВ, які користуються касовим методом відповідно до п. 187.10 ПК.

СУБОРЕНДА ДЕРЖЗЕМЛІ: ЯК ОФОРМИТИ І ХТО СПЛАЧУЄ ЗА ЗЕМЛЮ ДО БЮДЖЕТУ

Орендар землі державної та комунальної власності може передати земельну ділянку або її частину в суборенду іншій особі при наявності згоди на це орендодавця (місцевих органів влади).
Відносини суборенди оформляються договором суборенди, у якому повинні бути зазначені всі істотні умови, установлені законодавством для договорів оренди землі.
При передачі земельної ділянки в суборенду платником орендної плати за землю до бюджету залишається його орендар – підприємство, що уклало договір оренди з органами місцевої влади.

ПІДРЯДНИК ПОШКОДИВ МАЙНО ЗАМОВНИКА: ПРАВОВИЙ АСПЕКТ ТА ОБЛІК

Якщо підприємство завдало іншому підприємству майнової шкоди, то постраждала сторона має право:
– на повне відшкодування збитків, що виникли в результаті невиконання договірних зобов'язань винною стороною, якщо інше не передбачено договором або законом;
– відшкодування збитку, що виник у результаті неправомірних дій винної сторони, у повному обсязі.
В обох випадках вину контрагента необхідно буде довести.
Відшкодувати збиток можна двома способами:
– перерахувавши кошти на розрахунковий рахунок постраждалої сторони;
– відшкодувавши збиток у натурі – виконавши ремонт пошкодженої речі або передавши річ того самого роду і тієї самої якості.

ЯК ОСКАРЖИТИ ПОСТАНОВУ ПРО НАКЛАДЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНОГО СТЯГНЕННЯ

Із цієї статті ви дізнаєтеся: що робити директору та бухгалтеру підприємства, якщо вони не згодні з накладеним на них адміністративним стягненням за порушення податкового законодавства.
Що можна зробити на практиці: скласти апеляційну скаргу на постанову місцевого суду або скаргу на постанову органу ДФС про накладення адміністративного стягнення. А якщо строк для подання скарги пропущено – скласти та подати обґрунтоване клопотання про відновлення строку на оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення.

ПРИХОВАНІ ТРУДОВІ ПРАВОВІДНОСИНИ: ЧИМ РИЗИКУЄ РОБОТОДАВЕЦЬ?

Із цієї статті ви дізнаєтеся:
– у чому відмінність трудового договору від цивільно-правового договору (далі – ЦПД) про виконання робіт (надання послуг);
– які ризики існують для роботодавця в разі укладення з фізособою цивільно-правового договору замість трудового;
– яка судова практика із цього питання.
Що можна зробити на практиці: якщо необхідно укласти з фізособою ЦПД – грамотно скласти цей договір, користуючись нашими матеріалами.

ЧИ ВКЛЮЧАЄТЬСЯ ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР ДО ВИТРАТ ПІДПРИЄМЦЯ НА ЗАГАЛЬНІЙ СИСТЕМІ?

Чи може підприємець-загальносистемник включати до витрат суму сплаченого військового збору, нарахованого на доходи від провадження господарської діяльності?

Більше інформації – у виданні.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!