Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Cкорочено регіональну мережу органів державного фінансового контролю

April 7, 2016

За пропозицією Міністерства фінансів Уряд скоротив кількість територіальних органів Державної фінансової інспекції України. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Уряду 6 квітня.
Міністерство фінансів працює над підвищенням фінансової дисципліни у державному секторі економіки. Одним з кроків на цьому шляху стала реорганізація Державної фінансової інспекції (ДФІ) у Державну аудиторську службу, розпочата в жовтні 2015 року. Мета цього кроку - перейти від функцій контролю до аудиту, що буде націлений на запобігання нецільовому, неефективному використанню бюджетних коштів та майна, переорієнтування інспектування саме на значні фінансові порушення, а також забезпечення проведення ревізій виключно на основі ризиків.
Постанову Уряду щодо скорочення кількості та реорганізації територіальних органів ДФІ ухвалено на виконання рішення про створення Державної аудиторської служби.
Зокрема, згідно з цією постановою, на базі 27 територіальних державних фінансових інспекцій буде створено 5 міжрегіональних територіальних органів Держаудитслужби, а саме - Північний офіс (м. Київ), Північно-східний офіс (м. Харків), Південний офіс (м. Одеса), Східний офіс (м. Дніпропетровськ), Західний офіс (м. Львів).
Кадровий склад створених територіальних органів буде оновлено з урахуванням результатів оцінювання компетентності працівників. Зокрема, за ініціативи Мінфіну Уряд уже затвердив граничу чисельність працівників Держаудитслужби на рівні 3 200 осіб, в т.ч. апарату – 520 осіб, територіальних органів – 2 680 осіб, що зумовлено розподілом мережі об’єктів державного сектору, які підконтрольні Держаудитслужбі (0.6 тис. об’єктів підконтрольні центральному апарату, і 17,6 тис. об’єктів – територіальним органам).
Таким чином, реалізація відповідної постанови дозволить підвищити якість та ефективність державного фінансового контролю з одночасним значним зменшенням кількості територіальних підрозділів, а також оновленням їх кадрового складу.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Cokrashhena-regionalnaya-set-organov-gosudarstvennogo-finansovogo-kontrolya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!