Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щоб керувати вітрильним судном або водним мотоциклом, отримайте посвідчення судноводія!

June 11, 2013

Відповідно до Закону «Про транспорт» затверджено положення про порядок видачі посвідчення судноводія малого/маломірного судна (далі - ММС). 
Дане положення не поширюється на осіб, які керують: суднами, що плавають під військово-морським прапором України; рибопромисловими та спортивними суднами; весловими суднами, що використовуються без двигуна, довжиною до 2,5 метра. 
До ММС відносяться вітрильні, моторні та прогулянкові судна, а також водні мотоцикли (гідроцикли)
Видачу посвідчень судноводіям ММС, які здійснюють плавання на внутрішніх водних шляхах України, а також здійснення контролю за проведенням підготовки та перевіркою (оцінкою) знань судноводіїв ММС забезпечує Укрморрічінспекція. 
посвідчення судноводія ММС можуть отримати кандидати не молодше 18 років та придатні за станом здоров`я для управління такими ММС, які успішно пройшли: 

  • спеціальну теоретичну та практичну (тренажерну) підготовку в навчально-тренажерних закладах, перелік яких затверджується Мінінфраструктури України за поданням Укрморрічінспекції, та мають відповідне документальне підтвердження; 
  • перевірку (оцінку) теоретичних знань та практичних навичок. 

Перевірка (оцінка) знань кандидата проводиться кваліфікаційними комісіями, що утворюються Укрморрічінспекцією у містах розташування її міжрегіональних територіальних органів. Кандидати, які мають дійсні документи, що посвідчують кваліфікацію судноводія, отримують посвідчення за результатами співбесіди у кваліфікаційній комісії з питань правил безпеки руху ММС. Таке посвідчення судноводій повинен мати при собі під час керування ММС.

Наказ Мінінфраструктури від 07.05.13 р. № 283 набуде чинності з дня опублікування.



Новини за темою:

Адмінвідповідальність на морському та річковому транспорті

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!