Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що чекає на підприємство у разі коригування форми № 1ДФ?

January 5, 2016

Згідно з п. 119.2 ПК за подання форми № 1ДФ з недостовірними відомостями і помилками підприємству загрожує фінансова санкція у сумі 510 грн. За які помилки, допущені при коригуванні форми № 1ДФ, можуть оштрафувати підприємство?
Згідно з п. 119.2 ПК податкові агенти несуть відповідальність у вигляді штрафної санкції в сумі 510 грн. (1 020 грн. – при повторному порушенні протягом звітного року) за неподання, несвоєчасне подання форми № 1ДФ, а також за її подання з неповними або недостовірними відомостями чи помилками. Але штраф застосовується тільки в тому випадку, якщо недостовірні відомості або помилки призвели:
·          до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань із ПДФО (наприклад, неправильно визначена база оподаткування, унаслідок чого ПДФО був або утриманий у меншій сумі, або надмірно утриманий),
·          до зміни самого платника податків (наприклад, помилку допущено в податковому номері фізичної особи або в реквізиті його паспорта).
Крім того, штраф не застосовуватиметься, якщо недостовірні відомості або помилки виникли в результаті перерахунку раніше нарахованої суми ПДФО, який проводився податковим агентом згідно з пп. 169.4.2, 169.4.3 ПК, і були самостійно виправлені ним (у новій звітній або уточнюючій формі № 1ДФ).
Проте якщо помилки, які призвели до зменшення податкового зобов'язання з ПДФО, будуть виявлені органом ДФС, тоді податковим агентам загрожує відповідальність у вигляді:
·          фінансової санкції в сумі 510 грн.;
·          пені, яка нараховується з розрахунку 120 % річних облікової ставки НБУ, що діє на день нарахування (виплати) доходу платникам податків;
·          адміністративного штрафу в розмірі від 2 до 3 НМДГ (від 34 до 51 грн.).
Нагадаємо, що орган ДФС складає протокол про адмінправопорушення, а виносять постанови про накладення штрафної санкції місцеві суди.

За матеріалами журналу „БАЛАНС” від 11.01.16 р. № 2.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!