Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що ж нового сталося з ПДВ за останні 2 дні

March 3, 2017

По-перше, 1 березня несподівано стало відомо, що 28.02.17 р. був опублікований наказ Мінфіну від 23.02.17 р. № 276. Згідно з п. 5 цього наказу він набуває чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, тобто з 01.03.17 р.
Отже, з 1 березня всі податкові накладні слід реєструвати за новою формою!
Детальніше читайте тут ---> Нова форма ПН та декларації з ПДВ уже в дії

По-друге, до таких змін не був готовий ніхто. Програмні забезпечення (у т. ч. «Електронний кабінет платника податків») для складання та реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування ще не були доопрацьовані.
Із новими формами можна ознайомитися та скачати їх тут: Скачати нову форму ПН, декларацію з ПДВ - які набули чинності з 1 березня та тут https://balance.ua/ua/legal_base/blank/nds/

По-третє, з огляду на це все, вчора наприкінці робочого дня на своєму сайті ДФС таки надала роз'яснення із приводу реєстрації документів в ЄРПН! Податкові накладні за новою формою (у редакції Наказу № 276) прийматитимуться до реєстрації починаючи з 16 березня 2017 року.
Про це ми писали тут ---> ДФС дозволила застосовувати стару форму податкової накладної до 16 березня!

По-четверте, з огляду на лист ДФС від 09.08.16 р. № 17186/6/99-99-15-03-02-15, пам'ятаємо, що платник податку має право на формування податкового кредиту на підставі податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН. Реєстрація в ЄРПН податкової накладної за формою, яка на дату такої реєстрації втратила чинність (якщо в реєстрації такої податкової накладної не відмовлено), не може бути єдиною підставою для невизнання податкового кредиту за такою податковою накладною.
Детальніше тут ---> Зареєстрували ПН за старою формою: що з податковим кредитом?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!