Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Що буде з майном банку, який не погашає борги перед Нацбанком?

June 5, 2014

Нацбанк затвердив Положення про відчуження Національним банком України майна, набутого у власність у рахунок погашення боргу за кредитами, наданими банкам України, яким передбачено, що Нацбанк здійснює відчуження майна шляхом проведення аукціону або продажу юридичній чи фізичній особі. При цьому, здійснються відчуження як окремо визначеного об`єкта майна, так і різних видів майна, об`єднаних в один лот.

Крім того зазначено, що не пізніше ніж за 15 робочих днів до дати проведення аукціону Нацбанк і спеціалізована організація повинні розмістити інформацію про умови продажу майна в офіційних друкованих виданнях та на сторінці офіційного інтернет-представництва Нацбанку.

Також встановлено, що Нацбанк здійснює продаж юридичній або фізичній особі майна:

- балансова вартість якого не перевищує 10000 грн., а також інших необоротних матеріальних активів, господарських матеріалів, малоцінних та швидкозношуваних предметів, ринкова вартість яких, визначена суб`єктом оціночної діяльності відповідно до законодавства України, є меншою від суми витрат, необхідних для проведення аукціону;

- непроданого на аукціоні за результатами 3-х торгів;

- стосовно якого після опублікування оголошення про проведення аукціону є лише одна пропозиція від покупця.

Постанова НБУ від 16.04.14 р. № 218 набуде чинності з дня опублікування.
[d1405] 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!