Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чим ID-картка краща від паспорта

July 18, 2016

Верховна Рада прийняла Закон зі складною назвою «Про Єдиний державний демографічній реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її Спеціальний статус».

    Що це і навіщо?

    Якщо коротко – цей закон ще на крок наблизив нас до безвізового режиму з ЄС. Власне, без прийняття цього Закону України безвізовий в’їзд наших громадян неможливий в принципі.
    Чому введення внутрішніх паспортів нового типу впливає на рішення ЄС? Тому що ця система дозволить належним чином формувати Єдиний державний демографічний реєстр, в якому вся інформація про видані громадянину документах буде зведена в загальну базу даних для повної ідентифікації особи, оформлення, видачі, обміну, визнання недійсним та знищення документа, що посвідчує особу, реєстрації місця проживання або місця перебування.
    До сьогоднішнього дня можна було використовувати неузгодженість баз даних по внутрішнім (на паперових носіях) і закордонним (електроні) паспортами кримінальним чином – наприклад, оформляти закордонний паспорт по вкраденому внутрішньому тощо …
    Єдиний державний демографічний реєстр – одна з умов надання Україні безвізового режиму.

    Тепер по пунктах.

    Закон 3224 відкриває можливість для всіх громадян України отримувати замість внутрішнього паспорта старого зразка (книжечки) ID-карти, які з січня нинішнього року видавалися тільки 16-річним українцям.
    Тепер ID-карти, що засвідчують особу отримуватимуть всі громадяни, починаючи з 14 років.
    З цього ж віку на чіп паспорта будуть записуватися в цифровому вигляді відбитки пальців – при отриманні внутрішнього документа за бажанням, при оформленні закордонного паспорта – обов’язково.
    Перша ID-карта 14-річним буде оформлятися безкоштовно.
    Далі.
    На чіп документа буде записуватися цифровий підпис громадянина – закон визначає, що відкриття ЕЦП буде безкоштовним…
    Ще кілька принципових новацій закону 3224:
        місцеві ради отримали право самостійно визначати категорії громадян, які звільняються від оплати адмінпослуг за оформлення паспорта – наприклад, учасники АТО, діти-сироти і т.д .;
        вони ж тепер мають можливість компенсувати цим громадянам вартість виготовлення документа;
        нові паспорти набагато краще захищені як від підробки, так (за рахунок чіпа і Єдиного реєстру) від несанкціонованого використання – все ж чули про кредити, оформлених за вкраденими паспортами і прямують з цього неприємності …;
        дуже важливо! – Тепер оформляти і видавати внутрішні і закордонні паспорти будуть і ЦНАП (Центри Надання Адміністративних Послуг) і відділення ДМСУ, що істотно розширить охоплення населення, знизить черги і, відповідно, прибере корупційну годівницю. Міграційна служба в обох випадках стає бек офісом – за нею залишається віддалене підтвердження інформації в Єдиному реєстрі.

Докладнішу інформацію дивись за посиланням: http://ckp.in.ua/news/10802

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/CHem-ID-karta-luchshe-pasporta

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!