Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Побутові лічильники та реформа системи технічного регулювання: що їх пов’язує?

January 18, 2016

Сьогодні у кожного в квартирі стоять побутові лічильники споживання електроенергії, у багатьох – лічильники води та газу. І ми часто стикалися з обтяжливою процедурою повірки лічильників. Мало того, що нас рідко попереджають про проведення повірок, іноді ще й змушують самостійно возити лічильник на перевірку, та ще й вимагають за це гроші.

Але з нового року ситуація змінилася. З 1 січня набув чинності Закон «Про метрологію та метрологічну діяльність». У Законі чітко прописані принципи відносин між постачальниками та споживачами послуг. Якщо перекласти з бюрократичної мови статтю 17 (Повірка засобів вимірювальної техніки або просто - перевірка лічильників на відповідність вимогам), то виявиться, що відтепер всі роботи з обслуговування лічильників повинні проводитися коштом постачальників послуг. Їх же турботою (а аж ніяк не мешканців) є і своєчасна повірка цих лічильників.

__1501_01

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Pobutovi-lichilniki-ta-reforma-sistemi-texnichnogo-regulyuvannya-shho-ix-pov%E2%80%99yazuye-12804

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!