Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

БУХГАЛТЕРИ-БЮДЖЕТНИКИ ЧЕРКАЩИНИ ВИВЧАЛИ НОВОВВЕДЕННЯ НА БУХГАЛТЕРСЬКОМУ СЕМІНАРІ 9 ГРУДНЯ 2015 р.

December 17, 2015

На разі сповнений масштабних змін і бухгалтерський облік у бюджетних установах. З-поміж основних завдань, що стоять сьогодні перед державою, є нормативно-правове забезпечення запровадження національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі, а також інформаційна підтримка щодо їх застосування.
У рамках такої роз’яснювальної роботи ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» передбачила кілька етапів реалізації цього освітнього проекту. Найперше 19 жовтня відбувся круглий стіл, учасниками якого стали директори департаментів, начальники управлінь, відділів, головні спеціалісти Генеральної прокуратури, Міністерства юстиції, Державної казначейської служби, Міністерства фінансів, Департаменту агропромислового розвитку КОДА, Департаменту освіти, науки та молоді КМДА, Департаменту охорони здоров’я КМДА, Державної пенітенціарної служби України тощо. За кілька днів потому, 21 жовтня, був проведений семінар для представників міністерств, відомств та інших органів центральної виконавчої влади. Наступний крок – кущові семінари у п’яти обласних центрах України (Харків, Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ), на які були запрошені бухгалтери структурних підрозділів державних адміністрацій з різних областей, а також територіальних управлінь міністерств та відомств, що мають у своєму підпорядкуванні бюджетні установи нижчого рівня.
Нарешті, дійшла черга до завершального етапу навчання – семінарів-практикумів обласного рівня. Поєднавши зусилля, громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», редакція всеукраїнського бухгалтерського видання «Баланс-Бюджет», Головне управління Державної казначейської служби України у Черкаській області та Черкаська міська виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 9 грудня провели спільний навчальних захід для бухгалтерів та фахівців фінансових служб бюджетних установ Черкащини.
На засідання, що відбулося у великій лекційній залі Черкаської обласної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка, зійшлися понад 120 учасників. Така велика кількість бажаючих розібратися в доволі непростих питаннях не дивує, адже тематика добиралася ретельно, згідно із запитами самих бухгалтерів, з огляду на своєчасність та велику потребу в додаткових роз’ясненнях упроваджених законодавчих актів. Надзвичайно важливі та актуальні питання висвітлювалися фахівцями-лекторами. Так, про найголовніше в запровадженні національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі докладно розповіла постійний лектор-експерт ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», сертифікований аудитор, доктор економічних наук, професор Остап’юк Наталія Анатоліївна. Чітко й послідовно вона «розклала по полицях» найголовніші нововведення: особливості облікової політики згідно з НП(С)БОДС, а також такі національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, як «Основні засоби», «Нематеріальні активи», «Запаси», «Зобов’язання».
Доповідачем із наступного питання виступила Кисленко Тетяна Павлівна – начальник управління консолідованої звітності Головного управління Державної казначейської служби у Черкаській області. Вона надала роз’яснення щодо проведення заходів із формування в бухгалтерському обліку інформації для складання звітності за 2015 р.
Останнє, але водночас не менш важливе, питання з порядку денного розкрила завідувач відділу соціальних виплат і перевірок страхувальників Черкаської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Чернушенко Ірина Григорівна. Робота семінару-практикуму тривала жваво, по ходу виступів до лекторів лунало чимало запитань, на які одразу ж надавалися вичерпні відповіді. Навіть по завершенні плідних тригодинних навчань учасники не поспішали розходитися: до лекторів вишикувалися черги бажаючих отримати відповіді на свої нагальні питання.
Сподіваємося, що такі заходи неодмінно позначаться на зростанні професійного рівня бухгалтерів та фахівців фінансових служб, що працюють у бюджетних організаціях, а також, відповідно, на поліпшенні результатів діяльності установ державного сектора.
Про користь та важливість подібних заходів свідчать відгуки самих слухачів.

Цимбал Наталія Семенівна, головний бухгалтер – завідуючий сектором фінансової і кадрової служби КУ «Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх"» ЧОР:
«Дуже корисні дані семінари, особливо важливі питання нововведень до чинного законодавства, розглянуто багато практичних питань для бухгалтерського обліку».

Хряпак Оксана Миколаївна, головний бухгалтер КЗ «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій "Руська Поляна"» ЧОР:
«Дуже корисний та інформативний семінар. Вдячна лекторам Остап’юк Н.А. за змістовну доповідь щодо облікової політики та Кисленко Т.П. – стосовно фінансової звітності».

Якуба Тетяна Михайлівна, головний бухгалтер КЗ «Школа вищої спортивної майстерності» ЧОР:
«Отримала актуальну інформацію про нюанси національних стандартів, правильність складання наказу про облікову політику, про річну звітність до ГУДКСУ, а також повноту та правильність оформлення листків тимчасової непрацездатності. Прохання проводити такі семінари частіше. Сподобалася лектор Остап’юк Наталія Анатоліївна, в цілому сподобалося все».

Бабенко Галина Анатоліївна, головний спеціаліст (бухгалтер) Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА:
«Дуже корисна лекція для бухгалтерів. Дякую за те, що надаєте нам, бюджетним організаціям, можливість побувати на таких корисних та безкоштовних семінарах. Просимо Вас частіше проводити такі корисні для бухгалтерів-бюджетників семінари. З повагою».

Іохім Ольга Анатоліївна, в. о. головного бухгалтера Смілянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату ЧОР:
«Буду вдячна за приклад наказу про облікову політику. Ваш журнал є надійною опорою та помічником у нашій роботі. Цікавить облік та правильність списання єдиних квитків, які ми отримуємо від вищої організації для наших учнів, а також облік підручників, отриманих від неї».

Луцикова Оксана Єгорівна, головний бухгалтер ОКП «Готельний комплекс "Дніпро"»:
«Спасибі Наталії Анатоліївні! Доповідь дуже цікава, корисна і доступно викладена».

Максимова Діна Михайлівна, головний бухгалтер Управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА:
«Особлива подяка Остап’юк Наталії Анатоліївні. Семінар дуже своєчасний. Дякую за роз’яснення щодо нарахування лікарняних Чернушенко Ірині Григорівні. Побажання частіше запрошувати на семінари працівників Державної фінансової інспекції».

Нагорна Світлана Петрівна, начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення Черкаського окружного адміністративного суду:
«Велике спасибі за цікавий семінар, а особлива подяка лектору Наталії Анатоліївні. На жаль, мало часу, не встигли поспілкуватися, я вперше на семінарі за її участю – приємно вражена, обов’язково запрошуйте до нас в Черкаси».

Світлана Буслова,
голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua
 
[i2763]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!