Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Бізнес в Україні: як боротися з рейдерами

May 10, 2016

Ще зовсім недавно українська громадськість наполягала на тому, що всі існуючі реєстри, в які стікається інформація про майно, права і активи населення, повинні бути відкритими. Це анонсувалося як найдієвіший метод запобігання корупції.
Сьогодні, коли проведена велика частина роботи в цьому напрямку, і Міністерство юстиції дало доступ більш ніж до десятку основних реєстрів, українці схаменулися, тому що побачили в цьому цілий ряд ризиків. ЗМІ вже кишать повідомленнями про те, що за допомогою «чорних нотаріусів» українців позбавляють власності.
Рекетири 90-х рр., силою і погрозами відбирають у людей гроші і матеріальні цінності, на сьогоднішній день є історичними персонажами. На зміну їм прийшли рейдери. Злочинці XXI століття використовують у своїй діяльності високоінтелектуальні схеми, і як раз вищеописаний курс на відкриття реєстрів виявився для них вельми до речі. І якщо апетити таких злочинців поки що не поширені на майно фізичних осіб, то тільки тому, що є об'єкти серйозніше, а саме великий бізнес.
Відзначимо, що в останні кілька років вимоги законодавства щодо оформлення документів, які необхідно надати для державної реєстрації юридичної особи, а також змін до відомостей про нього, взяли кардинальний курс на спрощення. Наприклад, для полегшення умов ведення бізнесу справжність підписів засновників або уповноважених осіб на установчих документах не підлягає обов'язковому нотаріальному посвідченню. Скасовано і вимогу про обов'язкове нотаріальне посвідчення установчого договору; добровільним, а не обов'язковим стало використання суб'єктами господарювання приватного права печаток. Такі зміни, з одного боку, дійсно полегшують ведення бізнесу, але з іншого - створюють зайвий ризик здійснення протиправних дій по відношенню до власників корпоративних прав.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://sud.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/iznes-v-Ukraine-kak-borotsya-s-rejderami.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!