Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

База персональних даних: чого чекати з 1 січня 2014 року?

December 25, 2013

Підприємство в 2011 році направило до Держаслужби України з питань захисту персональних даних заяву про реєстрацію бази персональних даних. Підприємство отримало повідомлення, про те, що заява цим органом отримана й опрацьовується. Проте на адресу підприємства не надійшла інформація про те, що подану базу персональних даних зареєстровано. Чи залишиться у підприємства обов`язок щодо реєстрації баз персональних даних у зв`язку зі змінами в законодавстві про захист персональних даних, які набувають законної чинності з 1 січня 2014 року?
Ні, тепер реєструвати бази персональних даних не потрібно, оскільки запроваджується нова процедура – повідомлення Уповноваженого про обробку персональних даних. Проте і повідомляти потрібно не про всі випадки обробки персональних даних, а тільки про ті, які становлять особливий ризик для прав і свобод суб`єктів персональних даних.
Залишається відкритим питання щодо подальшої долі баз персональних даних. Адже внесення відомостей до реєстру припиняється: тепер повідомлення про обробку персональних даних, що становить особливий ризик для прав і свобод суб`єктів відповідних даних, оприлюднюватиметься на офіційному веб-сайті Уповноваженого.

Більш детально про те, які саме зміни передбачаються в системі захисту персональних даних, див. «БАЛАНС» № 102, який вийшов з друку 23.12.13 р.


Новини за темою:

Основні зміни законодавства з 1 січня 2014 року

Захист персональних даних: нові вимоги з 01.01.14 р.!

Скасовано накази у сфері обробки персональних даних

Оновлено форми заяв на реєстрацію баз ПД

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!