Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Банки очікують на пожвавлення кредитування

April 28, 2016

Українські банки очікують зростання кредитування та припливу депозитів протягом наступних 12 місяців. Такі очікування відображають результати опитування банків про умови кредитування, проведеного Національним банком України у І кварталі 2016 року.
У II кварталі 2016 – I кварталі 2017 років збільшаться обсяги кредитів, наданих суб’єктам господарювання, вважає більшість банків-респондентів. Частка оптимістично налаштованих фінансових установ підвищилася із 60 % до 62 %. Разом із тим баланс відповідей* на питання про очікувану зміну кредитного портфеля був від’ємним (-12,2) через негативні очікування окремих банків з великою концентрацією кредитів корпоративного сектору.
У ІІ кварталі 2016 року банки очікують зростання попиту на гривневі кредити домогосподарств та корпоративного сектору, у першу чергу для великих підприємств.
Прогнозується поліпшення якості кредитів корпоративному сектору. На це розраховує 48 % опитаних банків проти 32 % під час попереднього опитування. Баланс відповідей становить 15,1 (13,2 за підсумками попереднього опитування).
Збільшилася частка банків, які висловили оптимізм щодо пожвавлення роздрібного кредитування протягом наступних 12 місяців, – з 33% респондентів у попередньому опитуванні до 44 % респондентів.
Докладніше дивись за посиланням: http://www.bank.gov.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/anki-ozhidayut-ozhivleniya-kreditovaniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!