Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Арбузов обіцяє банкам рефінансування в обмін на здешевлення кредитування

October 24, 2012

Банки, що погодилися здешевити кредитування, отримають рефінансування від Національного банку України, глава регулятора Сергій Арбузов

Під час робочої поїздки в Токіо 9 жовтня чиновник провів зустріч з главами 20 найбільших банків і закликав їх збільшити кредитування секторів економіки, таких як агросектор, інфраструктура і видобуток корисних копалин.

"Банки, що погодилися здешевити кредитування, отримають рефінансування. Ми постараємося робити це на майже автоматичній основі. Банки, які прислухалися до мене, отримають прибуток, і досить значний", - сказав один з наймолодших глав європейських центробанків.

Нагадаємо, що на початку вересня відомство Арбузова підтримало ліквідність банків рефінансуванням на майже 4 млрд грн. Однакотримані кошти стали причиною розширення гривневої ліквідності на міжбанку, що, на думку регулятора, викликало у банків "тактику підбурювання і штучного формування негативних очікувань 4 вересня".

Як повідомлялося, 4 вересня гривня на міжбанку впала до рівня осені 2009-го року.

***

На думку експертів, Україна, яка готується до жовтневих парламентських виборів, змушена буде в найближчі кілька місяців знизити обмінний курс гривні, щоб підтримати конкурентоспроможність експорту і запобігти зростанню дефіциту зовнішньої торгівлі до загрозливого дестабілізацією економіки розміру. Зі свого боку, регулятор пообіцяв стабільний курс гривні до виборів 2012 року.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!