Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Актуальні питання з ЄСВ

October 11, 2016

Який порядок нарахування єдиного внеску на загальнообовязкове державне страхування на суми нарахованої зарплати не за основним місцем роботи працівника-інваліда?

Єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, встановлюється у розмірі 8,41 відсотка, а підставою для застосування зазначеного розміру єдиного внеску (8,41%) є завірена копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності платнику податку – інваліду.
Яким чином ФОП – платник єдиного податку повідомляє контролюючий орган про набуття статусу інваліда, щоб не сплачувати єдиний соціальний внесок?
Згідно з частиною 4 ст. 4 Закону № 2464 ФОП-платники єдиного внеску звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.
ФОП – платник єдиного внеску повідомляє орган ДФС про набуття статусу інваліда шляхом подання письмової заяви довільної форми із відповідними підтверджуючими документами, а саме: копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертизі комісії про встановлення групи інвалідності.
При цьому, зазначена особа звільняється від сплати за себе єдиного внеску з наступного місяця, після набуття статусу інваліда.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Aktualnye-voprosy-po-ESV

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!