Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Агро-новини від 09.06.16 р.

June 10, 2016

Стартувала міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2016»
У Києві відбулося відкриття найбільшої у Східній Європі XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2016». Відкривали захід прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.
«В Україні потрібно підтримувати дрібних товаровиробників. Ми маємо збільшити випуск продукції з доданою вартістю, тому що це надасть нові робочі місця та розвиватиме аграрний сектор. А це основний напрямок роботи нового уряду», – сказав Володимир Гройсман.
У виставці беруть участь представники різних компаній з виробництва сільгосптехніки («Астра», «Цеппелін Україна», «Амако», Case, Klaas, New Holland тощо), а також представлена продукція тваринництва та рослинництва з багатьох областей України.

В Африці бджоли навчилися розмножуватися без трутнів
Вчені виявили, що ізольована популяція південноафриканських бджіл навчилася розмножуватися без участі самців.
Як правило, комахи розмножуються статевим шляхом. Бджолина матка виробляє потомство, відкладаючи яйця, запліднені спермою самців-трутнів. Тим часом популяція, яка живе на півдні Африки, знайшла спосіб обходитися без трутнів.
Як з’ясувалося, ці бджоли відкладали яйця, “годуючи” їх потім власною ДНК, в результаті чого на світ з’являлося потомство – нові робочі бджоли.
Правда, поведінка цих бджіл була незвичайною. Їхній спосіб життя складався із захоплення чужих гнізд, де вони потім успішно розмножувалися природним способом – так званий соціальний паразитизм. Пояснити таку поведінку вчені поки не можуть, проте впевнені, що в цьому допоможе подальше вивчення бджолиного гена.
Поки ж дослідники виявили в геномі бджіл ряд відмінностей від побратимів, які назвали “ненормальними”.
Чому ця популяція медоносних бджіл в ПАР розвинула розмноження безстатевим шляхом, до цих пір є загадкою. Але розуміння генів наблизить до розуміння бджолиної поведінки. Розуміння ж того, чому організми іноді розмножуються безстатевим способом, може допомогти нам зрозуміти еволюційну перевагу статевого способу, який є головною загадкою для біологів-еволюціоністів.

Докладніше читай за посиланням: http://teren.in.ua/2016/06/09/agro-novyny-9-chervnya/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Agro-novosti-11.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!