Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Електронні сервіси: доопрацьована «Реєстрація договорів про визнання електронних документів», запроваджено управління ЕЦП

December 2, 2015

ДФС повідомила про доопрацювання електронного сервісу «Реєстрація договорів про визнання електронних документів», яке здійснено з метою покращення сервісного обслуговування платників при поданні ними податкових документів в електронній формі. Нагадаємо, що такі договори укладаються згідно із Порядком, затвердженим наказом ДПАУ від 10.04.08 р. № 233. ДФС спростила процес укладання цих договорів – із 25 листопада 2015 року платник податків укладає один договір із територіальним органом ДФС за основним місцем обліку, причому за новою формою (код форми J1391004). До договору додаються посилені сертифікати відкритих ключів.

Новий сервіс управління електронним цифровим підписом (далі – ЕЦП) надає можливість керівнику вносити до системи подання документів в електронному вигляді інформацію щодо:

·          сертифікатів відповідальних осіб. Керівник самостійно визначає строк, на який відповідальній особі надається право підпису податкових документів (у межах строку дії сертифіката такої особи);

·          нового сертифіката керівника (до закінчення строку дії попереднього сертифіката) або бухгалтера.

Для формування та подання платниками електронної інформації щодо ЕЦП до Єдиного вікна подання електронної звітності розроблено нову форму повідомлення (код форми J1391102). До повідомлення додаються сертифікати зазначених у ньому відповідальних осіб. На повідомленні ставиться ЕЦП цих відповідальних осіб.

ДФС підкреслює, що на сформованому повідомленні обов’язково ставиться ЕПЦ керівника, сертифікат якого на момент отримання повідомлення вже наявний у системі подання документів в електронному вигляді як діючий сертифікат керівника платника податків.

За матеріалами офіційного порталу ДФС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!