Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Адмінвідповідальність на ринку ЦП

June 13, 2013

Затверджено інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. 
Протоколи про адміністративні правопорушення на ринку ЦП та вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, у межах наданих повноважень мають право складати Голова, члени або уповноважені посадові особи НКЦПФР. 
НКЦПФР розглядає справи про адміністративні правопорушення, пов`язані з порушенням вимог законодавства на ринку ЦП, визначеними КУпАП, щодо: розміщення ЦП без реєстрації їх випуску або порушення порядку здійснення їх емісії; приховування інформації про діяльність емітента; ненадання документів, що підтверджують право власності на ЦП; маніпулювання на ФР; незаконне використання інсайдерської інформації; порушення порядку прийняття рішення про передачу або порядку передачі ведення реєстру власників іменних ЦП; порушення порядку розкриття інформації на ФР; ухилення від виконання або несвоєчасне виконання законних вимог НКЦПФР. 
Судами розглядаються справи про адмінправопорушення щодо діяльності на ФР без ліцензії; порушення умов видачі векселів, законодавства щодо запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню терроризму; та невиконання законних вимог посадових осіб суб`єктів державного фінмоніторингу. 
НКЦПФР за результатами розгляду справи, що входить до її компетенції, виносить одну з постанов: про накладення адміністративного стягнення (штрафу) або закриття справи про адмінправопорушення. Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу.

Рішення НКЦПФР від 26.03.13 р. № 432 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 14.06.13 р. № 42).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!