Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Питання встановлення статусу учасника війни працівникам, які брали участь в АТО, розглядатимуть комісії

September 30, 2015

Урядом прийнято постанову № 739 Питання надання статусу учасника війни деяким особам

Цією постановою передбачено покладення на діючі комісії, утворені відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 1996 р. № 458 «Про комісії для розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», розгляд питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни, працівникам підприємств, установ та організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення.

Постановою визначено підстави для надання відповідного статусу. Зокрема, це документи пробезпосереднє залучення до виконання завдань АТО в районах її проведення (витяги з наказів керівникаАнтитерористичного центру при Службі безпеки України), а також документи про  відрядження  (витяги знаказів, розпоряджень, посвідчень про відрядження, книг нарядів, матеріалів спеціальних розслідувань за фактами отримання поранень).

Реалізація постанови дозволить уникнути соціальної напруги під час розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни, серед працівників підприємств, установ та організацій, які залучалися та брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції в період її проведення.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Pitannya-vstanovlennya-statusu-uchasnika-vijni-pracivnikam-yaki-brali-uchast-v-ATO-rozglyadatimut-komisii-9950

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!