Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За автоматично зафіксовані порушення ПДД – мінімально можливий штраф

January 21, 2014

Внесено зміни до деяких законодавчих актів, якими встановлена відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі.
Зазначено, що відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (за допомогою технічних засобів, що дають змогу здійснювати фотозйомку та/або відеозапис без участі оператора), несе особа, за якою зареєстрований транспортний засіб.
У разі, якщо ТЗ зареєстрований за підприємством, установою, організацією, до адміністративної відповідальності притягається особа, яка керувала транспортним засобом у момент вчинення адміністративного правопорушення.
У разі, якщо ТЗ зареєстрований за межами території України і відповідно до законодавства не підлягає держреєстрації в Україні, до адмінвідповідальності притягається особа, яка ввезла такий ТЗ на територію України.
Також вказано, що за адмінправопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено адміністративне стягнення лише у виді штрафу. При цьому застосовується мінімальний розмір штрафу, передбаченого цим Кодексом за вчинення відповідного адміністративного правопорушення.

Закон України від 16.01.14 р. № 723-VII набуде чинності з 20.02.14 р. («Голос України» від 21.01.14 р. № 10).


Нов
ини за темою:

Водіям повернуться «листи щастя», а фото порушень будуть в інтернеті

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!