Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Військовим надано можливість приватизувати житло на території АР Крим та Севастополя

September 16, 2014

Затверджено Порядок приватизації військовослужбовцями військових формувань та правоохоронних органів України житлових приміщень, розташованих на території АР Крим та м. Севастополя.
Порядок стосується військових, що проходили службу на цій території, і продовжують її проходити в інших регіонах України, або звільнених у 2014 році за власним бажанням після прибуття з тимчасово окупованої території, а також членів їх сімей.
Приватизувати можна житлові приміщення для постійного проживання, відомчі житлові приміщення, службові житлові приміщення та житлові приміщення у гуртожитках, розташованих на території АР Крим та м.Севастополя, які були отримані військовослужбовцями та членами їх сімей в установленому порядку і в яких вони проживали станом на 1 січня 2014 року.
Для приватизації житлових приміщень до квартирно-експлуатаційний органу Міноборони або відповідного правоохоронного органу подається заява, а також копії документів визначених цим Порядком. Заява підписується військовослужбовцям і всіма повнолітніми членами його сім`ї, які постійно проживають в житловому приміщенні, з обов`язковим визначенням уповноваженого власника житлового приміщення.
Оформлення документів на право власності на житлові приміщення проводиться органами приватизації за місцем проходження служби воєнного або за місцем його звільнення в межах їх повноважень. Ці органи не мають права відмовляти військовослужбовцям або членам їх сімей у приватизації житлового приміщення, крім випадків, передбачених законом.

Постанова КМУ від 10.09.14 р. № 424 набула чинності з 13.09.14 р («Урядовий кур`єр» від 13.09.14 р № 168).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!