Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Включення до податкового кредиту сум ПДВ на підставі аркуша коригування до МД

May 21, 2014

У звітному періоді, в якому відбулось оформлення аркуша коригування до митної декларації, платник податку має право включити до складу податкового кредиту суму ПДВ, яка зазначена в аркуші коригування та сплачена до бюджету.
У разі, коли податковий (звітний) період, в якому платник податку здійснив доплату коштів до Держбюджету у зв`язку зі збільшенням митної вартості імпортних товарів, передує податковому (звітному) періоду, в якому оформлено аркуш коригування до митної декларації, платник податку має право включити суму ПДВ, сплачену митним органам, до податкового кредиту у тому звітному періоді, в якому оформлено аркуш коригування до митної декларації.
У разі ввезення товарів на митну територію України документом, що посвідчує право на віднесення сум податку до податкового кредиту, вважається митна декларація, оформлена відповідно до вимог законодавства, яка підтверджує сплату податку.
У випадку зміни митної вартості імпортних товарів, відповідно до п. 3 Порядку оформлення аркуша коригування, посадовою особою митного органу, яким здійснювався випуск товарів за митною декларацією, у строк, що не перевищує 10 робочих днів з дня надходження до митного органу інформації про доплату (повернення) сум митних платежів або реєстрації заяви декларанта (уповноваженої особи) у митному органі, складається аркуш коригування.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у м. Києві.


Новини за темою:

Формування податкового кредиту при здійсненні операцій з ліками

Змінено кількість та вартість товарів: заповнюємо розрахунок коригування

Як формувати податковий кредит за залишками лікарських засобів на 1 квітня 2014 року?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!