Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Валютні іпотечні кредити будуть переведені в гривневі

July 10, 2014

Верховна Рада прийняла в першому читанні та готує до другого законопроект № 4185а-2 про реструктуризацію кредитних зобов`язань з іноземної валюти в гривню.
Законопроект передбачає, що реструктуризації підлягають зобов’язання за кредитом в іноземній валюті, що відповідають сукупності таких ознак:
- кредит було отримано споживачем у розумінні Закону України «Про захист прав споживачів»;
- кредит було отримано на придбання житлової нерухомості або майнових прав на житлову нерухомість для власного проживання, яка є єдиним житлом фізичної особи та/або його сім’ї, та забезпечений цією нерухомістю або цими майновими правами;
- загальна сума несплачених зобов’язань за кредитом не перевищує 1 млн. гривень за офіційним курсом гривні до іноземних валют станом на 01.01.14 р.
- відсутність заборгованості за кредитом станом на 01.01.14 р. або її погашення до моменту реструктуризації.
Законопроектом також передбачається погашення зобов’язань за кредитом в іноземній валюті, забезпеченим іпотекою за рахунок передачі позичальником предмета іпотеки іпотекодержателю (банку). Така передача є підставою для припинення зобов’язань за кредитом, у тому числі якщо вартість предмета іпотеки є недостатньою для повного задоволення зобов’язань.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Новини за темою:
Частина суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом включається до податкової знижки

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!