Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У разі зміни будь-яких даних платника ПДВ додаткова реєстраційна заява - обов`язкова!

July 31, 2014

Міндоходів нагадує, що у разі зміни даних про платника ПДВ, які стосуються податкового номера, найменування (прізвища, імені та по батькові) чи місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, а також встановлення розбіжностей чи помилок у записах реєстру платників ПДВ, такий платник подає відповідну заяву протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися дані про платника ПДВ або виникли інші підстави для перереєстрації.
Перереєстрація платника ПДВ здійснюється шляхом внесення відповідного запису до реєстру платників ПДВ.
Для перереєстрації платник ПДВ подає до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку, додаткову реєстраційну заяву з позначкою "Перереєстрація". У реєстраційній заяві платник ПДВ зазначає дані станом на дату заповнення заяви, у тому числі критерії, за якими станом на дату заповнення заяви особа відповідає статусу платника ПДВ.
У разі перереєстрації дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою перереєстрації є останній день строку у 5 робочих днів від дня отримання додаткової реєстраційної заяви з позначкою "Перереєстрація".
За бажанням та згідно із заявою платника ПДВ датою перереєстрації може бути встановлено день до закінчення строку у 5 робочих днів від дня отримання додаткової реєстраційної заяви з позначкою "Перереєстрація". При цьому дата реєстрації платником ПДВ не змінюється, а датою перереєстрації є бажана дата перереєстрації платником ПДВ.
До дати перереєстрації платник ПДВ використовує попередні реквізити податкової реєстрації.
Якщо зміни у даних платника ПДВ стосуються найменування юридичної особи і такі зміни не пов`язані з реорганізацією юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу або перетворення або пов`язані з перетворенням юридичної особи, а також у разі зміни прізвища, імені, по батькові фізичної особи - підприємця при використанні попередніх реквізитів податкової реєстрації такий платник ПДВ зазначає одночасно нове та попереднє найменування (прізвище, ім`я, по батькові).

Розяснення Міндоходів у м. Києві від 30.07.14 р.

Новини за темою:
Реєструємося платником ПДВ по-новому

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!