Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

В Уряді готують податкову реформу

July 11, 2014

Податків повинно залишитися 8. Скоротити число податків з 22 до 8, зменшити єдиний соціальний внесок з 36,77 % до 18 % в обмін на двократне підвищення зарплати і ввести дві ставки податку на додану вартість 7 % і 17 % замість переважаючої сьогодні ставки 20 % пропонує робоча група при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.
Згідно з оприлюдненим проектом розпорядження Кабміну «Про затвердження концепції реформування податкової системи України», пропонується залишити податки на прибуток і доходи фізосіб, ПДВ, акцизний та ресурсний податки, податок на майно, єдиний та фіксований сільгоспподаток.
Робоча група ініціює зниження ставки ПДВ до 7 % при розрахунку між платниками цього податку та 17 % - при реалізації неплатникам ПДВ, вважаючи, що це принесе додатково до бюджету 70 млрд. грн., на 2,5 % знизить ціни і на 12 % збільшить обігові кошти підприємств. Для забезпечення прозорості сплати ПДВ пропонується ввести окремі ПДВ-рахунки.
Відносно єдиного соціального внеску представлена ​​Концепція передбачає скорочення його ставки вдвічі для тих підприємців, які вдвічі збільшать фонд заробітної плати.
Крім того пропонується об`єднати всі чотири фонди соціального страхування в один Фонд соціального захисту, зменшити кількість платежів підприємців зі 172 до 52 на рік, підвищити ставки плати за користування надрами, надавати податкові пільги в рамках пріоритетів державної соціально-економічної політики.
Окремо автори документа вказують на необхідність гармонізації бухгалтерського та податкового обліків, пропонуючи як альтернативу реформувати податок на прибуток, фактично стягуючи його лише з виведеної з підприємства, наприклад, в якості дивідендів, прибутку.
Проект концепції містить також норми про податкову амністію, скорочення переліку перевірок та права вибору платника кому його перевіряти: контролюючим органам або аудиторським компаніям.

За матеріалами офіційного сайту Мінфіну.

Новини за темою:
За порушення правил сплати податків – штраф
Відповідальність у сфері соціального страхування

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!