Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

У новий навчальний рік входитимемо з новим Законом про вищу освіту

September 3, 2014

З вересня 2014 року країна починає працювати за новим законом «Про вищу освіту».
Червоною ниткою проходить основна ідея нового Закону – європейський напрям сучасної української освіти.
Отже, українська освіта буде розвиватися за прогресивним сценарієм, тим паче що сьогодні, як ніколи, ми потребуємо висококваліфікованих кадрів для розвитку всіх галузей економіки, і щоб нарешті еліта нації була затребувана на ринку праці, а «відпливу мізків» з України ми позбулися назавжди.
Основною новацією є те, що Закон спрямований на таку діяльність вишів, за якої вони змушені будуть надавати лише якісну освіту (бо інакше, наприклад, до несумлінних викладачів студенти не прийдуть на лекції, а сам заклад позбавлять ліцензії), і це здійснюватиметься в умовах прозорого вирішення фінансових та організаційних питань ВНЗ. Досягнення такої мети здійснюватиметься через запровадження певних механізмів, серед яких – академічна, кадрова і фінансова автономізація роботи самих закладів, їх право самостійно розпоряджатися заробленими коштами, підвищення ролі студентського самоврядування тощо.
Також сприятиме розвитку нових підходів у набутті високих знань (аж до наукових досягнень) і стимулювання роботи викладачів зі студентами поза межами навчального навантаження, щоб предмет викладався творчо, а висококваліфіковані випускники вишів були затребувані державою.

Ви маєте можливість ознайомитися з новим Законом «Про вищу освіту» в повному обсязі разом із коментарем у «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 35-36, який вийшов з друку 01.09.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!