Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнено Порядок видачі НБУ ліцензій на розміщення інвалюти за кордоном

July 28, 2015

Внесено зміни до Положення  про  порядок  видачі  Національним  банком України індивідуальних ліцензій на розміщення резидентами (юридичними та фізичними  особами)  валютних  цінностей  на  рахунках  за  межами  України.
Зокрема, цими змінами передбачено, що фізособа-резидент, яка під час перебування за кордоном відкрила банківський рахунок і розмістила на ньому валютні цінності, після повернення в Україну повинна отримати відповідну валютну ліцензію:
- не пізніше 24 місяців із дати її повернення в Україну (якщо перебування за кордоном тривало не менше 183 днів поспіль);
- не пізніше 2 місяців із дати її повернення в Україну (якщо перебування за кордоном тривало менше 183 днів поспіль).
Крім того, фізособа, яка змінила свій статус з нерезидента на резидент, також повинна отримати валютну ліцензію упродовж 24 місяців з дати зміни такого статусу.
Протягом зазначених строків фізособа має право розміщувати валютні цінності на такому рахунку без ліцензії (за винятком переказу коштів з України на такий рахунок, що потребуватиме отримання ліцензії).
Строк  дії  ліцензії  не  може  перевищувати  одного  року  (для юросіб та фізосіб-підприємців) та трьох років (для фізосіб, які не є підприємцями).

Постанова НБУ від 24.07.15 р. № 479 набула чинності з 28.07.15 р.

Новини за темою:
НБУ про повернення банківських строкових вкладів за договорами, укладеними до 06.06.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!