Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спрощення ведення бізнесу: вивчаємо законодавчі нововведення-2014

July 10, 2014

У поточному році було прийнято відразу декілька законів, які припускають значне спрощення відкриття і закриття бізнесу, отримання дозвільних документів, застосування печатки тощо. Розглянемо найбільш важливі зміни.
Скасування печаток і реєстраційного збору
З 1 листопада цього року набув чинності Закон № 1206, який передбачає ряд досить революційних змін для суб`єктів господарювання в частині реєстрації бізнесу та інших питань, що стосуються документального оформлення господарської діяльності, а саме:
- печатка буде необов`язковою як для фізосіб-підприємців, так і для юридичних осіб;
- буде скасовано реєстраційний збір;
- безплатні відомості про суб`єкта господарювання повинні розміщуватися в Інтернеті.
Спрощення закриття підприємництва фізособами
З 08.07.14 р. набувають чинності зміни, що передбачені Законом № 1258 і стосуються спрощення процедури держреєстрації припинення підприємницької діяльності за заявним принципом. Основні нововведення полягають у такому:
- закрити підприємництво, керуючись заявним принципом, фізособа зможе протягом одного дня.
- зазнав деяких змін і порядок зняття з обліку фізособи-підприємця як платника ЄСВ, зокрема, фізособа знімуть з обліку як платника ЄСВ на підставі відомостей, наданих держреєстратором, але після проведення передбачених законодавством перевірок і остаточного розрахунку з підприємцем;
- звітність з ЄСВ може бути відправлена поштою.
Удосконалення процедури отримання дозвільних документів
З 08.12.14 р. набуває чинності Закон № 1252, що передбачає удосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру. Суб`єкт господарювання матиме право звертатися за отриманням, переоформленням, анулюванням дозвільних документів за своїм місцезнаходженням, а у випадках, передбачених законом, – за місцем провадження діяльності (знаходження об`єкта).

Більше нововведень законодавства з їх докладним роз’ясненням див. в ПК № 13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!