Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спрощено механізм забезпечення переселенців з Криму та районів проведення АТО санаторно-курортним лікуванням

September 2, 2014

КМУ вніс зміни до урядових постанов від 22.02.06 р. № 187 та від 27.03.13 р. № 261 щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, за фактичним місцем проживання.
Це стосується пільгових категорій переселенців.
Раніше законодавством було визначено, що особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі діти цієї категорії, у разі подання заяви щодо отримання санаторно-курортної путівки за місцем проживання, відмінним від місця реєстрації, мають подати довідку, видану за місцем реєстрації, про те, що вони не перебувають на обліку для забезпечення в наступному році санаторно-курортною путівкою.
Відтепер така довідка переселенцям з числа пільгових категорій не потрібна. Необхідно лише стати на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в структурному підрозділі з питань соціального захисту населення за фактичним місцем проживання.
Ухвалене рішення дозволить зберегти право на санаторно-курортне лікування особам, які переселилися з АР Крим та території проведення АТО до інших регіонів України.

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінсоцполітики.

Новини за темою:
Спрощено процедуру набуття статусу безробітного для переселенців
Як переселенцям із зони АТО зареєструвати права на нерухомість?
Щодо подання звітності у ДФС платниками податків АР Крим та Донбасу

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!