Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Вимоги до депозитарного договору

September 27, 2013

Затверджено Вимоги до депозитарного договору між депозитарною установою і Центральним депозитарієм цінних паперів.
Такий договір передбачає, що Центральний депозитарій веде на рахунку у ЦП депозитарної установи зберігання та облік ЦП, права на які та права за якими належать депонентам такої депозитарної установи, у разі зарахування ЦП на депозит нотаріуса - відповідному кредиторові, та самій депозитарній установі за ЦП, що належать такій депозитарній установі.
Договір має складатися у формі єдиного документа, підписаного сторонами та скріпленого печатками, або у формі електронного документа відповідно до Законів «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис». Умови договору повинні передбачати надання послуг на однакових для всіх депозитарних установ умовах.
Центральний депозитарій протягом року з дня набрання чинності Законом «Про депозитарну систему України» (набуде чинності з 12.10.13 р.) має привести депозитарні договори, укладені із зберігачами ЦП до набрання чинності цим Законом, у відповідність до даних вимог. Крім того, для здійснення розрахунків за правочинами щодо ЦП з дотриманням принципу «поставка ЦП проти оплати» депозитарні договори, укладені до набрання чинності цим рішенням, мають бути приведені у відповідність до даних вимог до дня набрання чинності цим Законом.

Рішення НКЦПФР від 06.08.13 р. № 1410 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 04.10.13 р. № 74).


Новини за темою:

Участь НБУ в депозитарній діяльності

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!