Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Статус учасника бойових дій АТО: які документи потрібні?

October 30, 2014

Для надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям (резервістам, військовозобов`язаним) та працівникам Збройних Сил України командири (начальники) військових частин (органів, підрозділів) або інші керівники установ, закладів у місячний строк після завершення особами виконання завдань АТО в районах її проведення подають на розгляд комісії Міноборони з питань визначення учасників бойових дій такі документи:

- довідку про безпосередню участь особи в АТО, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (зразок 1 додається);

- витяги із наказів по стройовій частині про убуття (прибуття) до військової частини після виконання завдань антитерористичної операції;

- копії посвідчень про відрядження;

- список військовослужбовців військової частини А0000 Збройних Сил України, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах проведення АТО (зразок 2 додається).

Документи надаються в паперовому вигляді за адресою: 03168, м. Київ, 168, Повітрофлотський пр-т, 6, Департамент кадрової політики Міністерства оборони України. А також списки військовослужбовців (зразок 2) подаються в електронному вигляді Microsoft Excel (версія 97 - 2003) на автоматизовану систему управління Збройних Сил України "Дніпро" Deg_dkp@dod.ua.

Всі копії документів повинні бути завірені підписом командира (начальника) військової частини (органу, підрозділу), установи, закладу та скріплені гербовою печаткою.

Учасники АТО, звільнені з військової служби, документи подають через комісії обласних військових комісаріатів та міського військового комісаріату міста Києва.

Всі документи, які подаються до комісії Міноборони з питань визначення учасників бойових дій, передаються до архівних установ України для тривалого (до 50 років включно) зберігання у повному обсязі на державне зберігання. Для їх оформлення потрібно використовувати аркуші паперу формату А4 (210 х 297 міліметрів). Документи повинні мати поля: не менше 30 - 35 міліметрів - ліве; 10 - 15 міліметрів - праве; 20 - 25 міліметрів - верхнє та нижнє.

Комісія Міністерства оборони України з питань визначення учасників бойових дій вивчає документи і направляє їх на розгляд до міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасників бойових дій, а у разі відсутності підстав, які підтверджуються документами, повертає їх до військових частин (органів, підрозділів), установ, закладів з метою подальшого доопрацювання.

Роз’яснення ДФС від 24.10.14 р.

Новини за темою:

Президент підписав Указ про посилення соціальних гарантій учасників АТО і мешканців Донбассу

Підйомна допомога військовим ЗСУ: є зміни

Уряд підвищив виплати військовослужбовцям у зоні АТО

Час проходження військової служби у зоні АТО зараховуватиметься до стажу держслужби на пільгових умовах

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!