Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Середня зарплата мобілізованого працівника у формі 1ДФ - за ознакою «101»

July 28, 2014

Працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу» і «Про альтернативну (невійськову) службу», надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів.
За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігається місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.
Відповідно до Довідника ознак доходів, наведеного у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту), зазначаються за ознакою доходу «101».
Отже, середня заробітна плата, нарахована роботодавцем фізичній особі за час перебування на військовій службі під час часткової мобілізації, відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ за ознакою «101».

За матеріалами офіційного порталу Міжрегіонального головного управління Міндоходів - Центрального офісу з обслуговування великих платників.

Новини за темою:
Як у звіті з ЄСВ відобразити середній заробіток мобілізованих працівників
Третя хвиля мобілізації: кого будуть призивати та що загрожує за ухилення від призову
Оголошено часткову мобілізацію
Збільшено граничний вік перебування військовозобов`язаних у запасі
Спрощенці звільнені від сплати ЄП та ЄСВ в умовах мобілізації
Як поновити на роботі мобілізованих осіб?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!