Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Штрафи за порушення порядку нарахування ПДФО: роз`яснює Міндоходів

May 13, 2014

Міндоходів нагадує про відповідальність за порушення правил нарахування, утримання та сплати (перерахування) податків у джерела виплати.
Відповідно до п. 127.1 ПК ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податків платником податків, у тому числі податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
Ті ж дії, вчинені повторно протягом 1095 днів, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
Дії, вчинені протягом 1095 днів втретє та більше, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 75 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.
Відповідальність за погашення суми податкового зобов`язання або податкового боргу, що виникає внаслідок вчинення таких дій, і обов`язок з погашення такого податкового боргу покладаються на податкового агента.
При цьому платник податку - отримувач таких доходів звільняється від обов`язків погашення такої суми податкових зобов`язань або податкового боргу.
Ці штрафи не застосовуються, якщо ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) ПДФО самостійно виявляються податковим агентом при проведенні перерахунку даного податку і виправляються в наступних податкових періодах протягом податкового (звітного) року.

Лист Міндоходів від 04.04.14 р. № 6237/5/99-99-19-03-02-16.


Новини за темою:

Адмінвідповідальність ФОП за неподання або несвоєчасне подання звіту з ЄСВ

ФОП І і ІІ груп спишуть борги по сплаті єдиного податку та ЄСВ за період мобілізації

Коли сплачувати штраф при поданні уточнюючого розрахунку?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!