Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Санкції за несвоєчасне подання звіту з РРО з причини його несправності

May 15, 2014

Із 1 січня 2014 року до суб`єктів господарювання, які зобов`язані використовувати РРО, застосовуються штрафні санкції в розмірі 10 НМДГ в разі неподання ними звітності та інформації, пов`язаної із застосуванням РРО, по дротових або бездротових каналах зв`язку.
Часто причиною несвоєчасного подання звітності є несправність РРО або інші технічні причини, що призводять до неможливої автоматичної передачі накопиченої інформації.
Нормативний час для усунення пошкодження телекомунікаційної мережі та відновлення доступу до послуг Інтернет з встановленими значеннями показників якості не повинен перевищувати 1 доби.
У разі виходу з ладу РРО центри сервісного обслуговування зобов`язані забезпечувати відновлення його роботи протягом 72 годин.
Якщо РРО вийшов із ладу або сталося відключення електроенергії, розрахункові операції проводять з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки. Коли роботу касового апарату буде відновлено, необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням розрахункової книжки, а також відповідно до контрольної стрічки (у випадку обнуління оперативної пам`яті) - за час роботи, що передував виходу РРО з ладу або відключенню електроенергії, окремо за кожною ставкою ПДВ та виконати Z-звіт.
Після підключення до Системи зберігання і збору даних Міндоходів (персоналізації РРО) контрольно-звітна інформація про використання РРО передається в органи доходів і зборів в електронній формі.
Таким чином, під час технічної несправності РРО, у разі передачі звітної інформації, відразу після відновлення його роботи у встановлений законодавством строк фінансові санкції до суб`єкта господарювання не застосовуються.

Роз`яснення  Міндоходів від 14.05.14 р.


Новини за темою:

Особливості застосування РРО: роз’яснює Міндоходів

Держреєстр РРО у новій редакції

Як уникнути штрафів за нероздрукування Z-звіту?

За неподання електронної звітності з РРО – штраф 170 грн.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!