Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З валютних вкладників перестануть стягувати пенсійний збір: розпорядження НБУ

November 20, 2014

Відповідно до ПК банк виконує функції податкового агента під час нарахування на користь фізосіб процентів на суми вкладних (депозитних), поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів, крім поточних рахунків, на які на користь фізосіб здійснюються виключно виплати зарплати, стипендій, пенсій, соцдопомоги та інших передбачених законом соцвиплат.

Під час нарахування (отримання) доходів, отриманих у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях), такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент нарахування (отримання) таких доходів.

Таким чином, під час утримання ПДФО з суми нарахованих в інвалюті процентів уповноважений банк не здійснює операції купівлі інвалюти. Отже, пенсійний збір не сплачує.

У зв`язку з викладеним вище пункт 2 "Щодо операцій, пов`язаних з купівлею та продажем іноземної валюти" листа НБУ від 22.08.14 р. № 12-111/46867 вважаеться таким, що втратив актуальність.

Лист НБУ від 17.11.14 р. № 12-311/67934.

Новини за темою:

Пенсійний збір при купівлі інвалюти: чи включати у витрати?

Чи правомірно стягування банками пенсійного збору?

Пенсійний збір з операцій купівлі інвалюти: хто сплачує?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!