Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 2015 року обмежено перелік неприбуткових організацій

February 25, 2015

Законом від 28.12.14 р. № 71-VIII з 1 січня 2015 року з ПК виключено ст. 157, в якій визначався перелік неприбуткових установ та організацій, а також перелік доходів, які звільнялися від оподаткування податком на прибуток.
Зокрема, тепер не відносяться до неприбуткових установ та організацій творчі та професійні спілки, ОСББ, кооперативи (житлово-будівельні, садівничі, гаражні).
На даний час слід керуватись ст. 133 ПК, в якій визначається перелік суб’єктів, які є платниками податку на прибуток.
Так, платниками податку на прибуток є суб’єкти господарювання – юрособи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами, крім:
1) бюджетних установ;
2) громадських об’єднань, політичних партій, релігійних, благодійних організацій, пенсійних фондів, метою яких не може бути одержання і розподіл прибутку серед засновників, членів органів управління, інших пов’язаних з ними осіб, а також серед працівників таких організацій;
3) суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, визначені главою 1 розділу XIV ПК.
З метою оподаткування центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, веде реєстр всіх установ та організацій, які зазначені у пп. 1 та 2.
Установи та організації, які зазначені у пп. 1 та 2, не є платниками податку на прибуток лише після внесення таких установ та організацій до Реєстру неприбуткових організацій та установ контролюючими органами в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.

За матеріалами офіційного порталу ДФС у м. Києві.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!