Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 січня 2015 року всі ПН реєструються в Єдиному реєстрі

October 16, 2014

ДФС нагадує, що реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних з 01.01.15 р. підлягатимуть всі податкові накладні незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній.

Змінами, внесеними Законом України від 31.07.14 р. № 1621-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України" (огляд Закону див. у «БАЛАНС» № 65-66) до п. 201.15 ст. 201 Податкового кодексу України, не передбачено ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних і подання до контролюючого органу копій записів у такому реєстрі в електронному вигляді.

Водночас зазначену статтю доповнено новим пунктом 201.11.1, згідно з яким на платників ПДВ покладено обов`язок ведення реєстру виданих та отриманих документів, які є підставою для нарахування сум ПДВ, що відносяться до податкового кредиту, без отримання податкової накладної (транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв`язку, інші послуги, касові чеки, податкова накладна при постачанні послуг нерезидентом). Платники податку у складі податкової звітності з ПДВ подають до контролюючого органу копії записів у цих реєстрах за такий період в електронному вигляді. Форму, порядок заповнення та подання реєстру буде встановлено згідно із законодавством.

Доповненнями, внесеними до п. 198.6 ст. 198 ПК, передбачено, що не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв`язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними, зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Розяснення ГУ ДФС у Київській області від 15.10.14 р.

Новини за темою:

Постачання зерна другим посередником: як оформити податкову накладну?

В Єдиному реєстрі податкових накладних можна зареєструвати накладну цілодобово.

Як заповнити розрахунок коригування у разі зміни кількості та вартості товару одночасно?

Електронне адміністрування ПДВ з 2015 року: оприлюдено проект.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!