Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 липня запрацював механізм компенсації витрат на оплату послуг ЖКГ

July 3, 2014

З 1 липня розпочала діяти нова програма компенсації додаткових витрат для найбідніших верств населення в умовах підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію. Нею зможуть скористатися сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї.
Зокрема, для дітей віком до 6 років з 1 січня 2014 року встановлено прожитковий мінімум у розмірі 1032 грн., для дітей віком від 6 до 18 років - 1286 грн., для працездатних осіб – 1218 грн., для осіб, які втратили працездатність – 949 грн.
Приміром, є сім’я, яка складається з чотирьох осіб (чоловік, дружина, одна дитина віком до 6 років, друга – від 6 до 18 років), заробітна плата чоловіка та дружини становить 4500 грн. на місяць. Прожитковий мінімум для цієї сім`ї складає 4764 грн. (1218 грн. х 2 особи + 1286 грн. + 1032 грн.). Дохід сім`ї менший за прожитковий мінімум для сім`ї і, таким чином, ця сім`я має право на компенсацію.
Компенсація на оплату ЖКП розраховується як різниця між розміром плати за вказані послуги після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на ці послуги.
Наприклад, до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 р.) сім’я сплачувала за ці послуги в межах встановлених норм 300 грн. на місяць, а після підвищення – 400 грн. Відповідно, розмір щомісячної компенсації становить 100 гривень. Ця сума не видаватиметься готівкою, а зараховуватиметься на особові рахунки платника ЖКП.
Компенсація надаватиметься з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років.
Для призначення компенсації до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно надати заяву, довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) та пред’явити паспорт.

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінсоцполітики.

Новини за темою:
Відключити газ боржникам можуть тільки після попередження під розписку
З 1 червня підвищуються тарифи на електроенергію
Витрати на оплату ЖКП компенсують сім’ям з низькими доходами

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!