Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

РРО: нові порядки реєстрації та застосування

October 10, 2013

Затверджено Порядки:

  • реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги) (встановлена ​​форма заяви реєстрації РРО. До цього суб`єкти господарювання (далі - СГ) подавали його у довільній формі. Змінено перелік документів, які надають для реєстрації РРО, зокрема, необхідно подавати договір з центром сервісного обслуговування (далі - ЦСО) про технічне обслуговування та ремонт РРО. Також суб`єкти можуть подавати заяву про реєстрацію РРО в електронному вигляді, але за умови наявності ЕЦП. До заяви необхідно додати скановані копії документів, які визначені Порядком. Оригінали таких документів пред`являють органу Міндоходів разом з довідкою ЦСО про опломбування РРО та актом введення в експлуатацію);
  • реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти (встановлено, що для реєстрації РРО СГ подає до органу доходів і зборів: заяву про реєстрацію РРО з купівлі-продажу іноземної валюти за формою № 1-РРОВ; копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО; копію договору підприємства з ЦСО на обслуговування та ремонт РРО. Також СГ можуть подавати заяву про реєстрацію РРО в електронному вигляді, на тих же умовах як і звичайні);
  • реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій (визначені нові форми ведення таких операцій, а саме:
  • книги обліку розрахункових операцій на реєстратор розрахункових операцій;
  • книги обліку розрахункових операцій на господарську одиницю;
  • заяви про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій;
  • заяви про скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій;
  • рішення про скасування реєстрації книги обліку розрахункових операцій;
  • реєстраційної сторінки розрахункової книжки).

    • опломбування РРО (зокрема, Порядок визначає, у яких випадках проводиться опломбування РРО та зовнішнього модему ЦСО. Після опломбування ЦСО видає (або долучає) СГ довідку про опломбування РРО та зовнішнього модему за формою № 1-ЦСО (довідки про опломбування РРО з купівлі-продажу іноземної валюти). Також порядок визначає, у яких випадках ЦСО проводить розпломбування РРО та зовнішнього модему і вилучення довідки про опломбування РРО. Здійснення контролю на відповідність конструкції і програмного забезпечення РРО документації виробника здійснюється на підставі рішення керівника органу Міндоходів шляхом проведення фактичних і документальних перевірок відповідно до Податкового кодексу України).

Визнано такими, що втратили чинність Порядки, затверджені наказами ДПАУ від 01.12.2000 р. № 614 та від 12.02.04 р. № 87.

Наказ Міндоходів від 28.08.13 р. № 417 набуде чинності з дня опублікування (планується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 18.10.13 р. № 78).

Докладний аналіз нових порядків буде опубліковано в одному з найближчих номерів журналу «БАЛАНС».


Новини
за темою:

З Держреєстру виключено старі моделі РРО

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!