Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Регуляторна база активів у сфері електроенергетики

August 8, 2013

Відповідно до Закону «Про природні монополії» затверджено Порядок визначення регуляторної бази активів суб`єктів природних монополій у сфері електроенергетики.
Цей Порядок встановлює механізм визначення ліцензіатами регуляторної бази активів, груп активів, що входять до її складу, строки їх корисного використання та метод їх обліку для розрахунку необхідного доходу від здійснення діяльності з постачання електроенергії за регульованим тарифом та/або діяльності з передачі електроенергії місцевими (локальними) електричними мережами.
Регуляторна база активів, яка створена на дату переходу до стимулюючого регулювання, визначається на підставі висновку про вартість активів, що є невід`ємною частиною звіту про оцінку таких активів, за умови отримання позитивного висновку рецензента такого звіту щодо його відповідності нормативно-правовим актам з оцінки. До складу регуляторної бази активів включаються активи, що безпосередньо використовуються для здійснення такої ліцензованої діяльності.
До складу регуляторної бази активів, яка створена після переходу до стимулюючого регулювання, включаються активи, що були створені відповідно до інвестиційної програми.
Амортизація таких активів нараховується щокварталу із застосуванням прямолінійного методу. При цьому, для активів, створених після переходу до стимулюючого регулювання, враховуються строки їх корисного використання за видами ліцензованої діяльності.

Постанова НКРЕ від 11.07.13 р. № 899 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 16.08.13 р. № 60).


Новини за темою:

Норматив для постачальників електроенергії

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!