Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зруйновані будинки підлягають оподаткуванню?

January 29, 2015

Експерти зазначають, що об’єкти нежитлової нерухомості, які використовують суб’єкти господарювання малого і середнього бізнесу, не обкладатимуть цим податком. Ідеться про тих, хто працює в МАФах і на базарах; а також будівлі промисловості (цехи, складські приміщення промислових підприємств) і споруди сільгоспвиробників, призначені для використання у цій сфері.
Податком на нерухомість обкладають усю житлову і нежитлову нерухомість. Зокрема й допоміжні нежитлові приміщення, інформація про які міститься в Державному реєстрі речових прав на нерухомість. І якщо хтось сам знесе прибудову, але не зареєструє ці зміни у встановленому порядку, то доведеться платити і за розвалену будівлю.
Це стосується і будинків, зруйнованих під час проведення АТО. Те, що від будинку залишилася гора цегли, не означає, що його власник звільняється від сплати податку на нерухомість.
Жодних преференцій для власників нерухомості в зоні АТО Податковим кодексом не передбачено, тому податок нараховують і на майно в зоні АТО. Крім того, жителів окупованих територій Донецької й Луганської областей, які свого часу купили нерухомість на мирній території, так само зобов’яжуть платити податок на нерухомість. Адже його слід платити в місцеві бюджети за місцем розташування нерухомості.
Виходить так: щоб податківці не нараховували податок на цеглу, необхідне відповідне рішення місцевих органів влади про те, що така нерухомість не придатна для проживання.

За матеріалами газети «Урядовий кур’єр».

Новини за темою:
Податок на нерухомість з фізосіб за 2014 рік: розрахуємо разом.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!