Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підприємствам обіцяють конпенсації за відмову від газу

November 5, 2014

До 2020 року заміщення газу в Україні має скласти 20 і більше відсотків по відношенню до сьогоднішнього рівня споживання газу.

Мінрегіон приділяє значну увагу питанням стимулювання заміщення газу підприємствами і найближчим часом винесе на розгляд Уряду відповідну програму.

Мова йде про те, що будь-яке підприємство - приватне, комунальне чи державне, яке поставило котел, що працює на альтернативному паливі, - після завершення опалювального сезону за підтвердженням облгазу отримає компенсацію половини заміщеного газу. За підрахунками фахівців, реалізація цієї програми дозволить замінити імпортний газ на 200 млн. доларів США. Тобто ці величезні кошти не «вилетять в трубу», а залишаться в Україні й працюватимуть на вітчизняну економіку.

Крім того, Мінрегіон невдовзі направить на розгляд Уряду проект постанови, яка врегулює питання стимулювання заміщення газу ОСББ

На сьогодні маємо в Україні 85 % зношеного  житлового фонду, і найкращий інструмент виправити ситуацію – створювати ОСББ, які братимуть кредити на термомодернізацію багатоповерхівок. Адже утеплення лише окремих квартир не ефективно. Завершується розробка відповідних механізмів, які даватимуть можливість отримувати дешеві кредити через Держенергоефективності для того, щоб виконувати ті чи інші роботи для ОСББ: від термомодернізації – до закупівлі енергоефективного обладнання.

За матеріалами Урядового порталу.

 

Новини за темою:

Підвищено граничний рівень ціни на природний газ з 1 листопада

Знижено тариф на електроенергію для споживачів газу, що перейшли на електрику

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!