Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Наданням популярних адмінпослуг будуть займатися місцеві органи

November 6, 2014

Надання адмінпослуг, що мають найбільший попит серед мешканців територіальних громад, пропонують віднести до повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій.

Законопроект щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг вже підготував Мінрегіон.

До повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих держадміністрацій законопроектом пропонується передати повноваження щодо реєстрації місця проживання, зняття з місця проживання, ведення відповідного реєстру жителів територіальної громади, що в результаті спростить оформлення соціальних та інших послуг.

Крім того, до відання органів місцевого самоврядування Мінрегіон пропонує віднести делеговані повноваження щодо держреєстрації юросіб та ФОП, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також надання інформації з Державного земельного кадастру.

Передбачається отримання інформації із Державного земельного кадастру в електронній формі як нотаріусами так і держреєстраторами речових прав, що дозволить забезпечити швидке та комплексне надання ними послуг.

Також законопроектом пропонується спростити процедури реєстрації транспортних засобів і видачі посвідчення водія, а також передати ці повноваження від органів МВС до виконавчих органів місцевих рад та місцевих державних адміністрацій.

За матеріалами офіційного сайту Мінрегіону.

 

Новини за темою:

Держорганам заборонили надавати платні консультації та продавати бланки

Оформлення паспорта та прописки з 1 жовтня - виключно через центри надання адмінпослуг

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!