Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уряд затвердив порядок виплати пенсій кримчанам

July 8, 2014

Затверджено порядок виплати пенсій та надання соціальних послуг громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь і бажають отримувати пенсію відповідно до законодавства України.
Порядком встановлено процедуру розрахунку з громадянами України, яка унеможливлює отримання двох пенсій одночасно – «російської» та «української».
Для отримання «української» пенсії особи подають територіальному органові заяву про отримання пенсії відповідно до законодавства України із зазначенням місця проживання (реєстрації) та паспорт громадянина України (паспорт громадянина України для виїзду за кордон). Документи можна подати як особисто, так і через нотаріально засвідченого представника.
Територіальний орган на підставі поданих документів надсилає запит щодо витребування пенсійної справи до органів Російської Федерації. Виплата «української» пенсії після надходження пенсійної справи разом з документами про припинення виплати «російської» пенсії поновлюється з дати такого припинення за місцем попереднього отримання пенсії.
Виплата пенсії, надання соціальних послуг здійснюються щомісяця поштовими переказами, в тому числі міжнародними, за місцем проживання особи на території АР Крим та м. Севастополя, або через поточні рахунки пенсіонерів, за умови відкриття рахунка в банку, розташованому за межами тимчасово окупованої території, з яким територіальним органом укладено відповідний договір.

Постанова КМУ від 02.07.14 р. № 234 набула чинності з 08.07.14 р. («Урядовий кур’єр» від 08.07.14 р. № 120).

Новини за темою:
Визначено порядок зарахування участі в АТО до вислуги років.
Хто здійснює реєстрацію речових прав на нерухомість у Кримському регіоні.
Кримські переселенці отримають усі соцвиплати відповідно до українського законодавства.
До 1 вересня студенти мають можливисть перевестись з учбових закладів АР Крим.
Як вести бухобік на тимчасово окупованій території.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!