Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Правила «гри» для Центрального депозитарія

October 15, 2013

Зареєстровано Правила Центрального депозитарію цінних паперів.
Правила визначають загальний порядок надання ПАТ «Національний депозитарій України», який набув статусу Центрального депозитарію ЦП, послуг, пов`язаних із провадженням депозитарної діяльності, проведення ним операцій у системі депозитарного обліку, здійснення контролю за депозитарними установами та регулюють відносини, що виникають в процесі провадження депозитарної діяльності між Центральним депозитарієм та його клієнтами. Клієнтами Центрального депозитарію є емітенти, депозитарні установи, НБУ, депозитарії-кореспонденти, клірингові установи, Розрахунковий центр.
Центральний депозитарій веде депозитарний облік всіх емісійних ЦП, крім тих, облік яких веде НБУ. Депозитарна діяльність Центрального депозитарію стосується лише емісійних ЦП, яким призначений міжнародний ідентифікаційний номер, та може поєднуватися з кліринговою діяльністю у встановлених НКЦПФР випадках.
При цьому, Центральний депозитарій може надавати додаткові послуги:
- зі створення, впровадження та модернізації, підтримки інформаційно-телекомунікаційних систем, в рамках яких здійснюється обслуговування рахунків у ЦП;
- інформаційне та організаційне забезпечення проведення загальних зборів АТ відповідно до укладеного договору з ним або з акціонерами, які сукупно є власниками 10 і більше відсотків простих акцій АТ;
- виконання функцій реєстраційної комісії, лічильної комісії;
- інші послуги, надання яких передбачено Законом «Про депозитарну систему України».
Центральний депозитарій забезпечує постійний вільний доступ до Правил, Регламенту, Положення про систему обробки інформації шляхом розміщення на своєму офіційному веб-сайті.

Рішення НКЦПФР від 01.10.13 р. № 2092 набуло чинності з дня прийняття.


Новини за темою:

Вимоги до депозитарного договору

Як укласти договір про надання реєстру власників іменних ЦП?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!